VZW De Zwaan

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Klein muziekje en Gitsy Streetband

Klein Muziekjeklein_muziekje_s

Het klein muziekje is een afdeling van de fanfare samengesteld uit de harde kern die vooral tot taak heeft om kleine feestelijkheden op te luisteren.  Denken we maar aan verjaardagen, jubilea, huwelijken, recepties, ... Ook tijdens het Ceciliaweekend is het muziekje zeer actief want op vrijdagavond en zondagnamiddag worden serenades gebracht aan diverse leden en sympathisanten. 

 

Gitsy Streetband

streetband folklore2Daarnaast valt er een heuse streetband onder onze vzw.  De Gitsy Streetband is een orkest waarvan de meeste leden actief zijn in onze fanfare en die graag uw feestelijkheden opluisteren. 

Hoewel de eerste stappen nog een stuk vroeger waren, bestaat de Gitsy streetband in haar huidige vorm ongeveer 10 jaar.
De bezetting bestaat uit een combinatie van de volgende instrumenten: bas, trombone, klarinet, sopraansax, accordeon, slagwerk, altsax, tenorsax, trompet en euphonium.
In een evenwichtige bezetting komen ze met 5 à 6 muzikanten sfeer brengen op uw feestje. Door hun jarenlange ervaring spelen ze handig in op elkaar en op het publiek. Het publiek wordt aangesproken en maakt vaak een deel uit van het optreden. Op aanvraag kan de streetband zich ook op de achtergrond houden tijdens uw feestje.
De groep is erg flexibel betreft hun muziekkeuze en bij bepaalde optredens of speciale aanvragen, stappen ze zelfs af van een stijlvol kostuum. 

streetband folklore1

Hoewel de muzikanten hoofdzakelijk akoestisch spelen, schuwen ze het grote podium niet. Zo speelden ze de laatste drie jaar op de Torhoutse Bierfeesten.
De afgelopen jaren speelden ze op de volgende activiteiten: verjaardagsfeestjes, jubilees, communievieringen, priveefeestjes, kerstmarkten, avondmarkten, batjes, kermissen, trouwrecepties, avondfeesten, huwelijksvieringen, bierproeverijen, wandeltochten, kroegentochten, rusthuizen, schoolfeesten, bierfeesten, nieuwjaarsrecepties, theater, halloweentocht, veldcrossen, Parijs- Roubaix, restaurants , rally, Oostenrijk...
Verzoeksnummertje, meezingers en muzikale humor zijn bij hen nooit veraf. Ze spelen echt voor en met het publiek .
 
Meer informatie en reservaties gebeuren via Arne Cools op het nr 0494/310771.

 

 

 

 

Statistieken

Artikelen bekeken hits : 232784

Sfeerfoto's

IMG_2923.JPG